De Reizen!

Image

Voorbij Zelfstigma aan Zee: vierdaagse vakantie in Zandvoort

Wat: Groepsreis (maximaal 7 personen) 
Waar: Zandvoort, Nederland
Wanneer:•    Vrijdag 7 december tot en met maandag 10 december
Waarom: 
Samen ontdekken wat zelfstigma is en hoe je er vanaf komt, helpt om het pad van het herstel in te slaan. Zelfstigma is een pijnlijke bril die je opzet, waardoor je niet volledig durft te leven. 
In deze herstelreis combineren we de stappen uit het beeldverhaal (zie voorbijzelfstigma.nl) met leuke activiteiten. Tijdens 4 heerlijke dagen aan zee kom je tot goede gesprekken van mens tot mens. Wie zijn onze rolmodellen en wat beweegt ons om door te gaan? In de verhalen die we elkaar vertellen, ligt de sleutel tot herstel. 
Wat kost het: €310,- (eenpersoonskamer-toeslag: €75,-)
Inbegrepen:
•    3 overnachtingen op 2-persoons kamer 
•    Eten en drinken met uitzondering van alcoholische dranken 
•    Toegang tot zwembad
•    Workshop en activiteiten
Wie: 
Maarten Muis heeft in de cliëntenbeweging veel initiatieven ontwikkeld die aandacht vragen voor het stigma dat rust op het hebben van een psychiatrische diagnose. Hij heeft boeken, magazines en films geproduceerd, waarin mensen met een psychiatrische diagnose zelf aan het woord komen over wat het voor hen betekent. 
Het jarenlang actief zijn in het peersupport-netwerk heeft hem duidelijk gemaakt dat herstel pas echt kan beginnen als je aan het zelfstigma voorbijgaat. Dat inspireerde hem tot het oprichten van de site voorbijzelfstigma.nl. Maarten heeft het beeldverhaal dat daar opstaat verwerkt tot een workshop. Hij nodigt jou van harte uit deze workshop te beleven in Zandvoort aan zee.  
Programma:
Je bent vrijdag vanaf 12 uur welkom in het Adstructie-centrum in Amsterdam. Na een kennismaking en gezamenlijke lunch vertrekken we als groep per trein naar Zandvoort. We verblijven in een gezellige cottage van CenterParcs en delen een tweepersoonskamer. We koken samen en maken nog een fijne strandwandeling voor het slapen. 
Zaterdag gaan we na het ontbijt aan de slag met de workshop. In de middag ben je vrij om te zwemmen of gewoon met een boek in de tuin te zitten. Zaterdagavond gaan we gezellig uit eten. 
Zondagochtend is deel twee van de workshop, de middag ben je vrij om te doen waar je zelf zin in hebt. We zorgen dat er genoeg gezelschapspellen aanwezig zijn. Zondagavond koken we samen en sluiten de vakantie met een gezellige avond af. Maandag vertrekken we met de trein terug naar huis of laat je je ophalen. 
Noodzakelijke voorbereiding: Bestudeer de website voorbijzelfstigma.nl

Inspiratiebijeenkomsten over deze reis: 

•   Zaterdag 17 november 2018, 14 uur, Adstructie-centrum


Meer informatie? Bel Maarten op 020-7373369 of stuur een mail
 

Image

Waterfall of life: Tiendaagse vliegreis naar Thailand

Wat: Groepsreis (maximaal 16 personen) 
Waar: Thailand (luxe rondreis). Je verblijft in hotels en guesthouses. 
Wanneer: Dinsdag 12 maart tot donderdag 21 maart 2019
Waarom:
Het leven is als water: het stroomt, het is altijd in beweging. Sommige mensen ervaren het leven als een kalm bosbeekje, maar anderen maken fases mee waarin het water met veel kabaal tientallen meters naar beneden stort. Voor die laatste groep heeft Maarten Muis, coach en ervaringsdeskundige, een reis samengesteld die in het teken staat van The Waterfall of Life. 
Heb jij een periode achter de rug als van een waterval? Wil je samen met anderen onderaan aan de waterval de zin daarvan ontdekken? Ga dan mee naar tropisch en vriendelijk Thailand. 
Wat kost het: €1850,-
Inbegrepen: 
•    Vliegticket
•    Overnachtingen
•    Ontbijt
•    Helft van de maaltijden
•    Training 
•    Reisbegeleiding van Thais sprekende coach

Wie: 
Maarten Muis is afgestudeerd cultureel antropoloog en gespecialiseerd in Zuidoost-Azië. Toen hij na twintig jaar, een periode van een langzaam herstelproces na een psychose, weer in Azië was, gebeurde er wat met hem. In Thailand kreeg hij aan de voet van een waterval een mooi inzicht. Namelijk hoe je na een lange herstelperiode, die zich vaak kenmerkt door grote voorzichtigheid en het ontwijken van prikkels, op gedoseerde wijze het vuur weer in je kan laten branden. Maarten neemt je graag tien dagen mee om ook bij jou dat vuurtje aan te wakkeren.  
Programma:
Thailand biedt je op deze reis de rust van het water van Kantanaburi, de sensatie van de wereldstad Bangkok, de idylle van een tropisch eiland en het zinderende nachtleven van een stad als Pattaya. 
Onder begeleiding van Maarten en de lokale reisleidster Pen, laten we je dit Thailand beleven. Maar het is meer dan vakantie. Maarten coacht je in die 10 dagen ook langs het empowermenttraject dat hij speciaal voor deze reis ontwikkeld heeft. Zo keer je met meer zelfinzicht, sterke motivatie en heldere nieuwe doelen terug naar Nederland.
•    11 december:         vlucht Amsterdam-Bangkok met KLM
•    12 december:         busreis vliegveld-Kantanaburi (3 uur)
•    12-15 december:     Kantanaburi: trainingssessies aan de voet van de waterval
•    15-16 december:     Bangkok: modern leven
•    16-18 december:     Recovery Island: relaxen op Koh Samet
•    18-20 december:     Pattaya: de zinderende stad
•    20 december:        vlucht Bangkok-Amsterdam

Noodzakelijke voorbereiding:
Deelname aan een van de inspiratiebijeenkomsten wordt op prijs gesteld.
Inspiratiebijeenkomsten voor deze reis:
•    29 september 2018, 14 uur in Adstructie-centrum 
Meer informatie? Bel Maarten op 06-46295116 of stuur een mail 

 

 


 

Image

Wandelen naar jezelf: vijfdaagse wandelvakantie op Ameland

Wandelen naar jezelf: vierdaagse wandelvakantie op Ameland


Wie: 

Guiselaine Capella neemt je graag mee op wandelvakantie in Nederland. Guiselaine is reiziger, sociale media expert en ervaringsdeskundige coach. Wandelen is haar passie. Ze neemt geregeld de tijd om tijdens wandelingen te mijmeren over haar plannen en acties. In beweging zijn doet de gedachten stromen en je komt zo eenvoudig tot keuzes wat te doen. Guiselaine neemt je graag mee naar Ameland om samen te wandelen.

Waar: 
Ameland, Nederland
Groepsgrootte: max 6, min 3 personen


Waarom: 

Door de natuur van Ameland wandelen naar jezelf. Elkaar vertellen over wat je dromen zijn en waar je naar toe wilt in het leven. We gaan het strand op en laten de wind al onze negatieve gedachten wegwaaien en vullen ons hoofd met ideeën. Alles is mogelijk en elkaar inspireren is het motto. Wandelen op Ameland is een mooie stap naar herstel. En vooral ook samen genieten.


Wanneer: 
25 tot en met 29 maart 2019


Wat kost het:
380,- euro, 
waarbij inbegrepen is: Boottocht Holwerd-Ameland, 4 overnachtingen, verblijf op tweepersoonskamer, eten en drinken (exclusief alcoholische dranken), begeleide wandelingen workshop Dromen verwezenlijken.
Wil je een eigen kamer dan betaal je 60 euro extra.


Programma: 
We spreken af bij de boot naar Ameland op maandag 17 september. We gaan ons installeren in ons verblijf en gaan na het eten kennismaken met het strand. Op dinsdag, woensdag en donderdag maken we een mooie wandeling over het eiland. In de middag na het rusten wordt de workshop Dromen verwezenlijken gegeven. In de avonden koken en eten we samen. 


Noodzakelijke voorbereiding: 
Kan zonder voorbereiding aan deelgenomen worden.


Inspiratiebijeenkomst: 
17 november 2018


Interesse: Stuur Guiselaine een mail 
 


 

Image

Met Astrid achter de Heilige Bernadette aan! Zevendaagse treinreis naar Frankrijk

Wat: Groepsreis (maximaal 16 personen) 
Waar: Lourdes, Frankrijk
Wanneer: Woensdag 3 april tot en met woensdag 10 april 2019 
Waarom: 
Lourdes is een bekende bedevaartsplaats. Hier zou Bernadette Soubirous in 1858 de verschijning van Maria hebben gezien. Lourdes werd vooral bekend omdat er een aantal onverklaarbare genezingen zouden hebben plaatsgevonden. Het water uit de bron van Lourdes is daarom een geliefd product geworden. Astrid is een aantal keer in Lourdes geweest en wil graag mensen meenemen die met haar willen putten uit de bron van herstel. Een reis vol cultuur, zingeving en gezelligheid.


Wat kost het: €750,-
Inbegrepen: 
•    Treinreis Amsterdam-Lourdes
•    Overnachtingen
•    Ontbijt en diner 
•    Entrees
Wie: 
Astrid Philips is een bekende ervaringsdeskundige trainer, coach en belangenbehartiger. Ooit begonnen als onderdeel van de cliëntenbeweging, heeft ze verschillende projecten opgezet om ervaringskennis voor het voetlicht te brengen. Puttend uit eigen ervaring en de mensen die zij als ervaringsdeskundige begeleidde, heeft ze een manier gevonden om anderen te inspireren tot herstel. Herstel vinden doe je door samen naar zingeving te zoeken en je te laten inspireren door mooie voorbeelden. Dat kan met Astrid in Lourdes.
Programma:
Deze geweldige reis maken we met de trein. We gaan met de Thalys naar Parijs en daar stappen we op de TGV die ons naar Lourdes brengt. We verblijven in een hotel midden in het centrum, waar alles op loopafstand is. We ontdekken het gezellige Lourdes met de vele winkeltjes en terrasjes. Ook maken we een tocht met de lift naar de Pyreneeën van waaruit je Spanje ziet liggen. Een bezoek aan de Basiliek met een internationale viering is een spirituele beleving die je niet mag missen. 

We bezoeken ook de grot van Bernadette en in de avond lopen we mee met de processie. We gaan onder meer naar het woonhuis van de familie van Bernadette en de molen waar haar vader heeft gewerkt. Ook is er ruimte om in het bad met bronwater te gaan. Wil je liever een moment voor jezelf of een gebed of meditatie doen in het stiltecentrum? Dat kan ook. Tijdens deze reis kom je samen tot een verder herstel.

Uiterlijke datum van aanmelding:

3 februari 2019


Noodzakelijke voorbereiding:
Er is iemand mee die Frans spreekt. De reis heeft een ontspannen programma, maar je moet wel enigszins zelfstandig mobiel zijn in verband met trein, trappen, grot en wandelingen. Je bent een week onderdeel van de groep, dus het is aan te raden naar (een van) de inspiratiebijeenkomsten te komen.   
Inspiratiebijeenkomsten over deze reis:  
•    Vrijdag  25 januari 2019, 14 uur Adstructie-centrum
Meer informatie? Bel Maarten op 06-46295116 of stuur een mail

Wandelen naar jezelf: vierdaagse wandelvakantie op Terschelling

Wie: 

Guiselaine Capella neemt je graag mee op wandelvakantie in Nederland. Guiselaine is reiziger, sociale media expert en ervaringsdeskundige coach. Wandelen is haar passie. Ze neemt geregeld de tijd om tijdens wandelingen te mijmeren over haar plannen en acties. In beweging zijn doet de gedachten stromen en je komt zo eenvoudig tot keuzes wat te doen. Guiselaine neemt je graag mee naar Terschelling om samen te wandelen.

Waar: 
Terschelling, Nederland
Groepsgrootte: max 6, min 3 personen


Waarom: 

Door de natuur van Terschelling wandelen naar jezelf. Elkaar vertellen over wat je dromen zijn en waar je naar toe wilt in het leven. We gaan het strand op en laten de wind al onze negatieve gedachten wegwaaien en vullen ons hoofd met ideeën. Alles is mogelijk en elkaar inspireren is het motto. Wandelen op Terschelling is een mooie stap naar herstel. En vooral ook samen genieten.


Wanneer: 
Maandag 23 tot en met vrijdag 27 september 2019


Wat kost het:
380,- euro, 
waarbij inbegrepen is: Boottocht Harlingen-Terschelling, 4 overnachtingen, verblijf op tweepersoonskamer, eten en drinken (exclusief alcoholische dranken), begeleide wandelingen workshop Dromen verwezenlijken.
Wil je een eigen kamer dan betaal je 60 euro extra.


Programma: 
We spreken af bij de boot naar Terschelling op maandag . We gaan ons installeren in ons verblijf en gaan na het eten kennismaken met het strand. Op dinsdag, woensdag en donderdag maken we een mooie wandeling over het eiland. In de middag na het rusten wordt de workshop Dromen verwezenlijken gegeven. In de avonden koken en eten we samen. 


Noodzakelijke voorbereiding: 
Kan zonder voorbereiding aan deelgenomen worden.


Inspiratiebijeenkomst: 
6 april 2019


Interesse: mail Guiselaine, guiselaine@adstructie.nl.