De Reizen!

Image

Voorbij Zelfstigma aan Zee: vierdaagse vakantie in Zandvoort

Wat: Groepsreis (maximaal 7 personen)
Waar: Zandvoort, Nederland
Wanneer:
 • Vrijdag 24 mei tot met maandag 27 mei 2019
 • Vrijdag 20 september tot met maandag 23 september 2019

Waarom:
Samen ontdekken wat zelfstigma is en hoe je er vanaf komt, helpt om het pad van het herstel in te slaan. Zelfstigma is een pijnlijke bril die je opzet, waardoor je niet volledig durft te leven.
In deze herstelreis combineren we de stappen uit het beeldverhaal (zie voorbijzelfstigma.nl) met leuke activiteiten. Tijdens 4 heerlijke dagen aan zee kom je tot goede gesprekken van mens tot mens. Wie zijn onze rolmodellen en wat beweegt ons om door te gaan? In de verhalen die we elkaar vertellen, ligt de sleutel tot herstel.
 
Wat kost het: €310,- (eenpersoonskamer-toeslag: €75,-)
Inbegrepen:
 •  3 overnachtingen op 2-persoons kamer 
 •  Eten en drinken met uitzondering van alcoholische dranken 
 •  Toegang tot zwembad
 •  Workshop en activiteiten
Wie:
Maarten Muis heeft in de cliëntenbeweging veel initiatieven ontwikkeld die aandacht vragen voor het stigma dat rust op het hebben van een psychiatrische diagnose. Hij heeft boeken, magazines en films geproduceerd, waarin mensen met een psychiatrische diagnose zelf aan het woord komen over wat het voor hen betekent.
Het jarenlang actief zijn in het peersupport-netwerk heeft hem duidelijk gemaakt dat herstel pas echt kan beginnen als je aan het zelfstigma voorbijgaat. Dat inspireerde hem tot het oprichten van de site voorbijzelfstigma.nl. Maarten heeft het beeldverhaal dat daar opstaat verwerkt tot een workshop. Hij nodigt jou van harte uit deze workshop te beleven in Zandvoort aan zee. 

Programma:
Je bent vrijdag vanaf 12 uur welkom in het Adstructie-centrum in Amsterdam. Na een kennismaking en gezamenlijke lunch vertrekken we als groep per trein naar Zandvoort. We verblijven in een gezellige cottage van CenterParcs en delen een tweepersoonskamer. We koken samen en maken nog een fijne strandwandeling voor het slapen.
Zaterdag gaan we na het ontbijt aan de slag met de workshop. In de middag ben je vrij om te zwemmen of gewoon met een boek in de tuin te zitten. Zaterdagavond gaan we gezellig uit eten.
Zondagochtend is deel twee van de workshop, de middag ben je vrij om te doen waar je zelf zin in hebt. We zorgen dat er genoeg gezelschapspellen aanwezig zijn. Zondagavond koken we samen en sluiten de vakantie met een gezellige avond af. Maandag vertrekken we met de trein terug naar huis of laat je je ophalen.
Noodzakelijke voorbereiding: Bestudeer de website voorbijzelfstigma.nl

Inspiratiebijeenkomsten over deze reis:
•   
Zaterdag 9 februari 2019, 14 uur, Adstructie-centrum
Meer informatie? Bel Maarten op 020-7373369 of stuur een mail
Image

Er is ook deze zomer een Mystery Peer Support Kamperen: meld je aan!

Image

Wandelen naar jezelf: vierdaagse wandelvakantie op Terschelling

Wie:
Guiselaine Capella neemt je graag mee op wandelvakantie in Nederland. Guiselaine is reiziger, sociale media expert en ervaringsdeskundige coach. Wandelen is haar passie. Ze neemt geregeld de tijd om tijdens wandelingen te mijmeren over haar plannen en acties. In beweging zijn doet de gedachten stromen en je komt zo eenvoudig tot keuzes wat te doen. Guiselaine neemt je graag mee naar Terschelling om samen te wandelen.

Waar:
Terschelling, Nederland
Groepsgrootte: max 6, min 3 personen

Waarom: 
Door de natuur van Terschelling wandelen naar jezelf. Elkaar vertellen over wat je dromen zijn en waar je naar toe wilt in het leven. We gaan het strand op en laten de wind al onze negatieve gedachten wegwaaien en vullen ons hoofd met ideeën. Alles is mogelijk en elkaar inspireren is het motto. Wandelen op Terschelling is een mooie stap naar herstel. En vooral ook samen genieten.

Wanneer:
Maandag 23 tot en met vrijdag 27 september 2019

Wat kost het:
380,- euro, 
waarbij inbegrepen is: Boottocht Harlingen-Terschelling, 4 overnachtingen, verblijf op tweepersoonskamer, eten en drinken (exclusief alcoholische dranken), begeleide wandelingen workshop Dromen verwezenlijken.
Wil je een eigen kamer dan betaal je 60 euro extra.

Programma:
We spreken af bij de boot naar Terschelling op maandag . We gaan ons installeren in ons verblijf en gaan na het eten kennismaken met het strand. Op dinsdag, woensdag en donderdag maken we een mooie wandeling over het eiland. In de middag na het rusten wordt de workshop Dromen verwezenlijken gegeven. In de avonden koken en eten we samen. 
I

Interesse: bel mij op 06-46295116 of gebruik contactformulier
Image

Waterfall of life: Veertiendaagse vliegreis naar Thailand (nu: 4 dagen verlengd voor maar €200,-)

Wat: Groepsreis (maximaal 16 personen)
Waar: Thailand (luxe rondreis). Je verblijft in hotels en guesthouses.
Wanneer: Dinsdag 8 oktober tot met dinsdag 22 oktober 2019
Extra luxe: altijd een eenpersoonskamer!
Waarom:
Het leven is als water: het stroomt, het is altijd in beweging. Sommige mensen ervaren het leven als een kalm bosbeekje, maar anderen maken fases mee waarin het water met veel kabaal tientallen meters naar beneden stort. Voor die laatste groep heeft Maarten Muis, coach en ervaringsdeskundige, een reis samengesteld die in het teken staat van The Waterfall of Life.
Heb jij een periode achter de rug als van een waterval? Wil je samen met anderen onderaan aan de waterval de zin daarvan ontdekken? Ga dan mee naar tropisch en vriendelijk Thailand.
Wat kost het: €2050,-
Inbegrepen: 
 •  Vliegticket
 •  Overnachtingen
 •  Ontbijt
 •  Helft van de maaltijden
 •  Training en coaching door Maarten
 •  Reisbegeleiding van Engels-Thais sprekende coach

Wie:
Maarten Muis is afgestudeerd cultureel antropoloog en gespecialiseerd in Zuidoost-Azië. Toen hij na twintig jaar, een periode van een langzaam herstelproces na een psychose, weer in Azië was, gebeurde er wat met hem. In Thailand kreeg hij aan de voet van een waterval een mooi inzicht. Namelijk hoe je na een lange herstelperiode, die zich vaak kenmerkt door grote voorzichtigheid en het ontwijken van prikkels, op gedoseerde wijze het vuur weer in je kan laten branden. Maarten neemt je graag veertien dagen mee om ook bij jou dat vuurtje aan te wakkeren. 
Programma:
Thailand biedt je op deze reis de rust van het water van Chanthaburi,, de idylle van een tropisch eiland en het zinderende nachtleven van een stad als Pattaya.
Onder begeleiding van Maarten en de lokale reisleidster Pen, laten we je dit Thailand beleven. Maar het is meer dan vakantie. Maarten coacht je in die 14 dagen ook langs het empowermenttraject dat hij speciaal voor deze reis ontwikkeld heeft. Zo keer je met meer zelfinzicht, sterke motivatie en heldere nieuwe doelen terug naar Nederland.

Dag 1         nachtvlucht Amsterdam-Bangkok met KLM (11 uur)
Dag 2         busreis vliegveld-Chanthaburi (4,5 uur), inchecken in Home-Stay
Dag 3-4      Home-Stay: trainingssessies aan de voet van de waterval
Dag 5         busreis Chanthaburi-Pattaya (3 uur) en inchecken appartement
Dag 6         kennismaken stad en omgeving
Dag 7         bezoek idyllisch eiland Koh Larn (boottocht 1 uur)
Dag 8         bezoek attractie in omgeving voor geïnteresseerden (facultatief)
Dag 9         Avondprogramma met show en uitgaan
Dag 10       Keuze tussen groepsactiviteit of op eigen gelegenheid
Dag 11-12  De stad is van jou! Ontdek op eigen gelegenheid of o.l.v. Maarten
Dag 13       Afscheidsmaaltijd
Dag 14       in ochtend richting vliegveld (2 uur) en vlucht terug (12 uur)


Noodzakelijke voorbereiding:
Deelname aan een van de inspiratiebijeenkomsten wordt op prijs gesteld.
 Inspiratiebijeenkomsten voor deze reis:

Meer informatie? Bel Maarten op 06-46295116 of stuur een mail